AQUARIJN ALPHEN AAN DEN RIJN

Sport

Info

Ragfijn zonlicht in het bos, gefilterd door het loof of gebladerte, ook wel foliage genoemd, vormt de inspiratie voor het beheersen van het zonlicht in het wedstrijdbad AquaRijn. Direct zonlicht op het zwemwater veroorzaakt hinderlijke en gevaarlijke reflecties. Het grote dak dat alle functies samenbindt, hangt als een voile voor de westgevel en filtert zo de diep binnenvallende avondzon.

AquaRijn bevat een wedstrijd- en doelgroepenbad, horecaruimte met tribune, parkeergarage en 36 appartementen. In dit project is het zwembad, parkeergarage en woongebouw gecombineerd tot een compact bouwvolume zodat ruimte ontstaat voor een nieuw openbaar plein. Dit plein verbindt de gebouwen onderling en koppelt het complex aan de omringende wijk.
Bij de opening speelde het Nederlandse vrouwen waterpolo team (Olympisch Goud 2008) een demonstratie wedstrijd, waarbij bondscoach Robin van Galen AquaRijn een van de mooiste zwembaden noemde.

Data

opdrachtgever
gemeente Alphen aan den Rijn
Sportspectrum

ontwerp
2008

programma
zwembad met 25 meter wedstrijdbad, doelgroepenbad (25*10), horicaruimte met tribune en parkeergarage

bvo
5.030 m2

status
gerealiseerd, mei 2012

 

X

Wilhelminaplein 25
6411 KW Heerlen

Ga naar Google Maps

00 31 (0)45 7 00 97 14
info@architectenzaak.eu
www.architectenzaak.eu

KvK 59690666
ABN AMRO 50.51.14.798.