Selecteer een pagina

Milieupark Het Rondeel in Maastricht is donderdag 13 April feestelijk geopend. De opening werd verricht door de wethouders van de drie betrokken gemeenten; Valkenburg aan de Geul, Meerssen en Maastricht.

In het state of the art milieupark combineren wij inventieve duurzaamheidsmaatregelen met een high tech architectuur in een parkachtige openbare ruimte met een stelsel van groene rotonden i.p.v. lange opstelwegen.

Het milieupark bestaat uit achttien bovengrondse containers, tien ondergrondse, twee weegbruggen en een modern ontvangstgebouw met grote glazen pui, kantine en kleedkamers met douches.

Na het aanmelden van de bezoeker bij het entreegebouw wordt deze naar links (gratis afval) of rechts via de weegbrug (betaald afval) geleid. Na het lossen van het betaalde afval rijdt de bezoeker wederom over een weegbrug, waarna het verschil in gewicht betaald wordt.

In het Limburgs Dagblad van vrijdag 14 april is een artikel gepubliceerd over de opening van het Milieupark. Klik op de link om het artikel te openen.