Selecteer een pagina

De renovatie van de wijk Heilust is begonnen! Hiermee wordt in opdracht van HEEMwonen en Smeetsbouw de sociale woningbouw uit de 50’er jaren duurzaam gerenoveerd en vernieuwd tot levensloopbestendige woningbouw voor senioren en starters met energie label A+.

De wijk krijgt een variatie aan woningen. Aan het nieuw gevormde park komen parkwoningen. De Lupine straat die dwars door de wijk loopt zal aan weerszijde laanwoningen krijgen en verder in de wijk dorpswoningen.

Er zullen 332 woningen worden gerenoveerd waarvan 288 eengezinswoningen en 44 duplexwoningen. De daken worden vernieuwd en er zal asbestsanering plaatsvinden. Op de vernieuwde daken zullen zonnepanelen worden geplaatst. Ook zullen er o.a. nieuwe kozijnen met hoogwaardig glas worden geplaatst, spouwmuurisolatie worden toegepast en mechanische ventilatie worden geplaatst. Met de renovatie wordt een energielabel A+ gerealiseerd.

Het project kent een grootte verbintenis tussen bewoner, opdrachtgever, uitvoerder en architect. In de eengezinswoningen zullen tijdens de renovatie de huidige bewoners blijven zitten. Maar  de bewoners zijn er klaar voor! De buurt heeft een opkikker nodig,  zo wordt ook ter verbetering van de buurt,  in samenwerking aan de tuinen en paatjes achter de huizen gewerkt.

Donderdag 11 Mei is een artikel over de renovatie van Heilust geschreven in delimburger.