Selecteer een pagina

Binnensteden in transitie | herbestemming van centrumlocaties

Het afgelopen decennium zijn winkelen en werken structureel veranderd door o.a. webshops, internetverkoop en het nieuwe werken. Dit heeft een grote impact op onze binnensteden, waar forse metrages winkels en kantoren structureel leegstaan.
Tegelijkertijd wijst marktonderzoek iedere keer weer uit dat er grote belangstelling is voor binnenstedelijk wonen. Het betreft dan specifiekere doelgroepen zoals starters op de woningmarkt, eenpersoons huishoudens, expats en senioren. Bereikbaarheid van voorzieningen maar ook op de doelgroep afgestemde woonconcepten zijn hierbij vaak doorslaggevend, terwijl juist wonen ook nog eens additionele binnenstedelijke dynamiek oplevert.

AAA bereidt momenteel de start bouw voor van meerdere binnenstedelijke transities in Heerlen voor juist deze doelgroepen:
Transitie St. Joseph ziekenhuis tot eUcampus
350 studentenwoningen en ca. 2.500 m2 campusfaciliteiten
Transitie sporthuis Diana naar studio’s
  39 studio’s voor starters op de woningmarkt
Transitie kantoor Uilestraat naar lofts
19 expat lofts met royale en groene buitenruimten

Daarnaast onderzoeken wij de transitie van twee schoolgebouwen naar een ‘meer generatie woonconcept’ voor zowel starters als senioren waarbij juist de onverwachte samenwerking tussen verschillende generaties tot een meerwaarde voor beiden leidt. Ook werkt AAA aan het ontwerp voor een koop-huur woonconcept voor het voormalige ANWB complex.

Uilestraat | transitie kantoor naar lofts

In opdracht van Suyderland Projectontwikkeling BV wordt het kantoorpand op de hoek Uilestraat-Kruisstraat getransformeerd naar lofts met een vrije indeelbaarheid. Door gebruik te maken van het kantoorcasco met grote verdiepingshoogten en kolommen-balken structuur, ontwerpt AAA een loftconcept met 3m hoge plafonds en vrij indeelbare woningplattegronden. De middenzone van de loft wordt benut voor sanitaire en facilitaire ruimten en aan voor- en achtergevel liggen de verblijfsruimten. Door aan de zuidgevel een lichtstalen frame te hangen voegen wij royale balkons, terrassen en groenschermen toe. Dit levert zowel een bungalowachtige kwaliteit alsmede een gezond stedelijk klimaat op. In onderstaand artikel wordt het project verder toegelicht.
Klik op deze link voor het artikel.

Sporthuis Diana | transitie winkelcomplex naar 39 studio’s

In opdracht van Weller wordt sportwinkel Diana met voormalige schietbaan resp. magazijnen, herontwikkeld tot 39 huur studio’s voor starters op de woningmarkt. Een compacte studio combineert privacy met gedeelde voorzieningen zoals een gemeenschappelijke tuin en dakterras. De ‘studio brede schuifpui’ verleent iedere studio de kwaliteit van een penthouse.
Momenteel loopt de aanbesteding en start bouw staat gepland na de bouwvak 2019.

eUcampus | transitie ziekenhuis naar studentencampus

De omgevingsvergunning is begin 2019 verleend en de start bouw staat gepland voor de zomer 2019. Voor meer informatie zie het nieuwsbericht op onze website.

 

CKE Alkmaar | transitie Ambachtsschool naar Archief en 19 starterswoningen

In opdracht van de gemeente Alkmaar en corporatie van Alckmaer is het Rijksmonument de Ambachtsschool in Alkmaar uit 1913 gerevitaliseerd en uitgebreid tot Regionaal Archief Alkmaar (restauratie) met 19 starterswoningen (nieuwbouw).

Bij het ontwerp voor revitalisatie en uitbreiding van de Ambachtschool staat de ‘Vitrine’ als nieuwe ontsluiting centraal. Deze nu doorlopende ontsluiting maakt het multifunctionele gebruik van de school met meerdere gebruikers mogelijk. De verkeersruimte is vormgegeven als een glazen ‘vitrine’ rond de nieuwe patio en vormt een abstracte leegte waarin transport van archiefstukken van depot naar leeszaal wordt getoond. Vloeren blijven vrij van de glasgevels om de abstractie in maat en schaal te behouden. Tussen de monumentale entrees van Ambachtschool en Klarenhuis wordt de historische symmetrieas zichtbaar gemaakt door Archief en woningbouw te doorsnijden. Het evenwichtige ensemble van Ambachtschool, Archief en woningbouw geeft het zijn monumentaliteit terug.

 

Betahuis | transitie muziekschool tot kantoren

AAA is sinds 2011 gevestigd in het Betahuis Heerlen, een eigen herbestemming van de voormalige muziekschool uit 1960 van architect Gerard Holt (Bijvoet & Holt Rotterdam).

Via onze website en nieuwsbrieven houden wij u graag op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen van AAA.