Selecteer een pagina

Onze bouwplaatsen zijn weer terug van bouwvak:

BMV Spaubeek | 3.600 m2 bvo
Gemeente Beek | Jongen Bouwpartners | Oplevering oktober 2021

Architectuur met een eigentijdse Limburgse identiteit voor een nieuw ‘dorpscentrum’ in de kern Spaubeek. Kindcentrum, Gezondheidscentrum, Sportfaciliteiten, Verenigingslokalen, Multifunctionele dorpszaal en horeca in een parkachtige setting. Frisse School Klasse B, BENG en een GPR score van 8.

Urban Studio’s Diana Heerlen  | 2.000 m2 bvo
Weller | Bas Bouw | Oplevering oktober 2021

39 Starterswoningen respectvol ingepast in de kleinschalige ‘Middeleeuwse’ centrumzone, begeleiden een nieuwe route van Heerlen centrum naar het Caumerbeekdal. De architectuur refereert aan ‘modern Heerlen’ ten tijde van de Mijnen met duurzame energie van Mijnwater. Hergebruik van de oude Kunradersteen muur.

Kindcentrum Martinus Welten | 2.175 m2 bvo
Innovo | Graus Bouw | Oplevering oktober 2021

Upgrading van het jaren 60/70 labyrint tot een eigentijdse open multifunctioneel Kindcentrum. De uitbreiding van de basisschool refereert aan het kleinschalige karakter van Welten en de ruig gemetselde entreepatio verbeeldt de ‘tactiele leeromgeving’ zoals door ARCHITECTENZAAK geïntroduceerd in haar vele onderwijsprojecten. Frisse School Klasse B & BENG.

 

Kind- en Buurtcentrum Paulus Heerlen | 1.315 m2 bvo
Innovo | Bouwbedrijf Geelen | Oplevering september 2021

Een eigentijdse open multifunctioneel Kind- en Buurtcentrum met een tactiele metalen gevel en subtiel gekleurde bloemenvensters. Een groene buitenruimte verbindt de beide centra met het park. Twee schanskorf muren worden samen met leerlingen gevuld met sloopmateriaal van de oude school, en begeleiden de beide hoofdentrees. Frisse School Klasse B & BENG.

Criekenput Maastricht | 7386 m2 bvo
Servatius | Laudy Bouw | Oplevering najaar 2022

80 appartementen rond een cour als kopgebouw van de nieuwe Viegenpark zone met totaal 155 woningen (ontwerp ARCHITECTENZAAK). Een publieke route door gebouw & cour verbindt stad met  park en geeft de woningen een plek in de stad. De lokaal geproduceerde ‘steen gebakken met mergelzand’ creëert op termijn een natuurlijke verkleuring karakteristiek voor de regio Maastricht.


Villa G-H Heerlen | 395 mbvo
Oplevering voorjaar 2022

Panoramisch uitzicht naar Parkstad vanuit een moderne villa met karakteristieke Limburgse cour met natuurvijver. Duurzame energieopwekking met luchtwarmtepomp en PV panelen.


Villa F-B Hulsberg | 275 m2 bvo
Oplevering zomer 2022

Ensemble van afwisselend wit gekeimde bakstenen en houten volumes in het buitengebied met doorkijkjes naar een parkachtige tuin met Limburgse boomgaard, bloemenakkers en orangerie.

Villa L Weustenrade | 645 mbvo
Oplevering September 2021

Een krachtig bakstenen dwarskap hoofdgebouw met houten bijgebouwen. Een entreevide verbindt subtiel privéruimten met de straat.