Selecteer een pagina

Vanuit de in 2023 duurzaam gerenoveerde en herbestemde monumentale St. Laurentiuskerk te Voerendaal, wenst team ARCHITECTENZAAK u een architectonisch 2024!

De St. Laurentiuskerk is een Rijksmonument dat in nauw overleg met de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed duurzaam is gerenoveerd en herbestemd. De samenvoeging van de parochies Voerendaal en Kunrade vormen de aanleiding voor een multifunctionele opstelling rond een nieuw hoofdaltaar onder de viering. Vloerverwarming o.b.v. een warmtepomp zorgt voor zowel comfort als een substantieel lager gasverbruik, duurzaam én noodzakelijk bij teruglopend kerkbezoek. De nieuwe multifunctionele ruimte is geschikt voor kleine (dag)missen, koffie ‘noa de mis’ en vergaderruimte voor het kerkbestuur. Het interieur respecteert enerzijds het ontwerp van Jan Stuyt en voegt anderzijds een herkenbare nieuwe laag toe met blank stalen meubels en kroon waarbij de kerkelijke kunstcollectie van beide parochies is geïntegreerd.

In 2023 heeft ARCHITECTENZAAK o.a. de transformatie opgeleverd van het monumentale Claracollege tot Clarahuys met 30 royale zorgappartementen. Ook zijn fase I van zorgcentrum Elvira te Amstenrade met 32 zorgappartementen alsmede fase I van de Live & Be studentencampus te Heerlen opgeleverd. Tegelijkertijd is de bouw gestart van Open Club Klimmen te Voerendaal, 20 appartementen Krijtland Gulpen en 26 appartementen aan de markt te Simpelveld. In 2023 wonnen wij de competitie voor een nieuw politiebureau te Nijmegen. Met een knipoog naar de Romeinse geschiedenis van Nijmegen, omarmt onze visie de ambitie van de Politie voor een tijdloze architectuur waarin veilig functioneren ‘hand in hand’ gaat met een publieksvriendelijke uitstraling.

In 2024 worden 38 appartementen Askalon, 50 appartementen Caberg beiden te Maastricht en 19 lofts aan de Uilestraat te Heerlen opgeleverd. Ook wordt de verbouwing en uitbreiding van scholengemeenschap Sophianum te Gulpen afgerond.

Graag informeren wij u in de loop van 2024 verder over onze projecten en hopen op een mooie samenwerking.