Selecteer een pagina

HOLLAND PARK BLOK 16 DIEMEN

Wonen

Info

Mark Feron directeur van ARCHITECTENZAAK is een van de zes architecten van het woongebouw Blok 16 Holland Park. Juist zes verschillende architectenbureaus, met zes verschillende visies die samen één bouwblok ontwerpen, zorgt voor veel diversiteit binnen het appartementencomplex. Oog voor detail staat dan ook centraal.

 

“Ik vind het wonderlijk, zo’n saaie kantoorlocatie die omgetoverd wordt tot een spannende, bruisende plek”, stelt Neelu Boparai van Boparai Associates Architekten. Het nieuw te verrijzen Holland Park in Diemen is volgens de architecten van Blok 16 ongekend in zijn schaal. Mark Feron van Architectenzaak meent zelfs dat dit gemarkeerd kan worden als het einde van de crisis. “Er is weer een partij die de stip op de horizon vooruit durft te zetten. Dat hebben we al een jaar of zeven niet meer gehad!”
Tako Postma, architect bij INBO, roemt de vele en aantrekkelijke openbare ruimtes tussen de verschillende woonblokken. “In de collectieve binnentuinen waar alle entrees op uitkomen, kunnen de bewoners elkaar in een fijne sfeer ontmoeten. Dat zorgt meteen al voor een gevoel van saamhorigheid en dat is ontzettend spannend.”
Dit is een citaat uit de brochure van blok 16 van Holland Park.
Gevarieerde gevalarchitectuur, zonnige op zuid gelegen buitenruimtes aan het water, sfeervolle bruggen die de woongebouwen aan de grachten met elkaar verbinden en een groene binnentuin. Deze aspecten komen terug in het ontwerp van Blok 16 dat gelegen is in een bruisende wijk met water, mooie straatjes goede voorzieningen, gezellige restaurantjes en uitstekende verbindingen. Dit zorgt voor een woongebied met een eigen karakter.
Bent u nieuwsgierig naar het filmpje van Holland Park Blok 16 klik dan op deze link.
Data

opdrachtgever
Snippe Vastgoed

ontwerp
2015

programma
124 appartementen aan 3 grachten met gemeenschappelijke binnentuin en 75 parkeerplaatsen

bvo
appartementen vanaf 50 m2 – 135 m2

status
gerealiseerd

X

Wilhelminaplein 25
6411 KW Heerlen

Ga naar Google Maps

00 31 (0)45 7 00 97 14
[email protected]
www.architectenzaak.eu

KvK 59690666
ABN AMRO 50.51.14.798.