Selecteer een pagina

HEILUST KERKRADE

Wonen
Info
Met de renovatie wordt de sociale woningbouw uit de 50’er jaren duurzaam gerenoveerd en vernieuwd, tot levensloopbestendige woningbouw voor senioren en starters met energie label A+.

De wijk krijgt een variatie aan woningen. Aan het nieuw gevormde park komen parkwoningen te liggen. De Lupinestraat die dwars door de wijk loopt bestaat aan weerszijde uit laanwoningen. De andere woningen krijgen de uitstraling van een dorpswoning.

 

–Work in Progress–

In de Spireastraat lijkt het een maandagochtend in april als alle andere. De week start rustig op, de bomen kleuren al fris groen en de woningen liggen er als vanouds bij.

Even verderop in de Chrysantstraat echter een heel ander beeld; hier lijkt het wel een drukke bouwplaats. Aan weerszijden met steigers en zeilen ingepakte woningbouwblokken. Gevels die worden schoon gestraald; voegers druk in de weer met bungelende benen onder de bovenste steigerplanken uitstekend de schone gevels weer fris afvoegen. Daken die worden gesaneerd en voorzien van dikke geïsoleerde nieuwe dakplaten.

Toch vindt de bewoner hier met gemak zijn eigen woning. De uitvoerder van Smeets Bouw heeft de voordeuren netjes vrijgehouden in de steigers, als gedrapeerde gordijnen in een vensterbank.

Om de hoek worden de volgende woningen al in de steigers gezet, klaar om de komende weken te worden gerenoveerd.

In de Lupinestraat worden de ‘Laanwoningen’ al zichtbaar. De donkere topgevels contrasteren mooi met de horizontale spekbanden in het lichtere metselwerk, en het verticale accent geeft de lange bouwblokken een aangename opdeling. Het cijfer 2018, het jaar van de oplevering van deze blokken, siert de sluitsteen in de topgevel als een tastbare en blijvende herinnering.

 

Vanuit het park stralen de verschillende gevels van de ‘Parkwoningen’ je tegemoet, terwijl de frisse witte gevelbanden van de ‘Dorpswoningen’ in de Crocusstraat de wijk ruimtelijk en lichter maakt. De zonnecellen zijn zorgvuldig geïntegreerd in de nieuwe daken en garanderen een schone en duurzame bewoning. De vervuiling van mijnen is zo verleden tijd; de wijk Heilust zeker niet.

Een mooie, groene en gerieflijke woonbuurt zal in 2019 onder de laatste steiger vandaan komen!

Data

opdrachtgever
SMEETS Bouw B.V. in overleg met HEEM wonen

ontwerp
juni 2016

programma
renovatie 332 woningen waarvan 44 duplexwoningen

bvo
ca 29.000 m2

status
prijsvraag, eerste prijs
opgeleverd 2019

 

X

Wilhelminaplein 25
6411 KW Heerlen

Ga naar Google Maps

00 31 (0)45 7 00 97 14
[email protected]
www.architectenzaak.eu

KvK 59690666
ABN AMRO 50.51.14.798.