Selecteer een pagina

MFA SAFARI MAARSSEN

Cultuur, Sport, Wonen
Info
Het karakter van verweerde natuurstenen gevels van oude monumenten vormt de basis voor het gefragmenteerde gevelontwerp. De volledig witte monoliet krijgt een aangename natuurlijke uitstraling door drie verschillende texturen in de gevelplaten toe te passen. Zo reageert het robuuste gebouw op een zachte wijze op wisselende lichtval en toont zich als een stralende diamant.

De MFA Safari bevat een sporthal (in drieën deelbaar), wedstrijd- en instructiebad met tribune, horecaruimte, bibliotheek, jongerencentrum, dansstudio, en 45 huurappartementen. De compacte bouwmassa schept ruimte voor een royale groene inpassing in de omringende waterrijke woonwijk. De MFA is ontworpen met veel aandacht voor duurzaamheid en energiezuinigheid. Zo zijn warmtepompen en zonneboilers toegepast voor de energieopwekking, energiezuinige LED verlichting en mossedum dakbedekking voor de waterbuffering en opvang van fijnstof.

Een overzichtelijke centrale entreehal met een door ons ontworpen ‘routekaart’ op de entreevloer leidt de vele bezoekers helder en eendudig naar hun bestemming.

 

Data

opdrachtgever
Gemeente Stichtse Vecht
Portaal Wonen Utrecht

ontwerp
2009

programma
zwembad met 25 meter wedstrijdbad, doelgroepenbad, peuterbad en glijbaan, sporthal, bibliotheek, jongerencentrum, dansstudio, horeca en 45 huurappartementen

bvo
ca. 8.000 m2

status
prijsvraag, eerste prijs
gerealiseerd, februari 2013

 

X

Wilhelminaplein 25
6411 KW Heerlen

Ga naar Google Maps

00 31 (0)45 7 00 97 14
[email protected]
www.architectenzaak.eu

KvK 59690666
ABN AMRO 50.51.14.798.