Selecteer een pagina

RHEINPARKCARREE MONHEIM (D)

Werken
Info

Alleen een consequente ordening biedt ruimte voor variaties. De orde fungeert als decor bij de architectonische waarneming en biedt zo een canvas voor uitzonderingen. Deze variaties kunnen geschikt worden ingezet om het gebouw te laten communiceren.

Het bedrijvenpark Rheinparkcarree in Monheim profiteert maximaal van een strategische ligging tussen de metropolen Keulen en Dusseldorf in. Direct aan de Rijn is er ca. 80.000 m2 commerciële ruimte in ontwikkeling, variërende van kantoren tot hightech bedrijfsgebouwen en laboratoria voor grotendeels internationale bedrijven. In opdracht van Kadans Aken hebben wij in een zeer korte doorlooptijd het centrale verzamelkantoor met parkeerfaciliteiten voor het park ontworpen.

Binnen een strak bouwsysteem van aannemer Goldbeck, zijn maximale architectonische variaties toegepast. Het strakke gebouwvolume wordt op enkele strategische plaatsen uitgehold om entrees te accentueren. Buitengevels zijn uitgevoerd in wit stucwerk met een strak ritme van raamopeningen. De gevels binnen de uithollingen zijn uitgevoerd in contrasterend glas in drie warme tinten. Het strakke raamritme wordt ‘verstoord’ door meerdere spontane samenvoegingen van twee smalle ramen tot een groot bloemenvenster. Doordat alle variaties minutieus binnen het bouwsysteem passen is de bouwtijd beperkt tot tien maanden.

Een brede tussenzone in het interieur is flexibel indeelbaar gemaakt. Hier bevinden zich alle facilitaire voorzieningen als wc’s, pantry’s, vergaderhoeken en ontmoetingsplekken. Een zogenaamde energievloer zorgt voor alle technische infrastructuur, zoals koelen en warmen, ict en overige data en beveiligingsvoorzieningen. Hierdoor kunnen plafonds strak en leeg worden vormgegeven. Een zonnedak met pv cellen (250 modules, 60 kWp totaalvermogen), Geothermie (51 boringen, totale lengte 5.100 m) en led verlichting leveren het dgnB certificaat ‘Besonders nachhaltig’ op en reduceren exploitatiekosten tot een minimum.

Data

opdrachtgever
Dudoq

ontwerp
2012

programma
kantoorgebouw inclusief parkeerterrein

bvo
6.400 m2

status
gerealiseerd, december 2012

 

X

Wilhelminaplein 25
6411 KW Heerlen

Ga naar Google Maps

00 31 (0)45 7 00 97 14
[email protected]
www.architectenzaak.eu

KvK 59690666
ABN AMRO 50.51.14.798.