Selecteer een pagina

BMV SPAUBEEK BEEK

Onderwijs, Sport, Zorg, Cultuur, Leisure

Info

De BMV wordt de thuisbasis voor jong en oud in Spaubeek. Ouders brengen hun kleuters naar het Integraal Kindcentrum , waar de jeugd overdag naar school gaat en ’s avonds of in het weekend gaat sporten, repeteren of optreden bij de verschillende Verenigingen. De wandelaar kan er terecht voor een hapje en een drankje. Maar ook de ouderen in Spaubeek zullen zeker de weg vinden naar ‘de Hoeskamer’ of het Gezondheidscentrum in de BMV.

Om al deze uiteenlopende gebruikers een ‘eigen plek’ te kunnen bieden, is een verzameling van kleinere gebouwtjes ontworpen die ontspannen tegen elkaar aan leunen. Een eigen gebouw voor de school, voor verenigingen, voor sportfaciliteiten en voor het Gezondheidscentrum, en een centrale foyer die alle functies en gebruikers verbindt tot een multifunctionele accommodatie. Uniforme materialisering en architectuur smeedt alle gebouwen aaneen tot één BMV.

AAA ontwerpt de verschillende gebouwtjes als een ‘ensemble van volumes’ met een kleinschalige en speelse uitstraling, slim geschakeld zodat de zon steeds wisselende licht- en schaduwvlakken creëert. Een voorruimte waar gebruikers in en uitlopen ‘draagt alle gebouwen’ en vormt zo een gezellig dorpspleintje in het groen waar men een jeu de boules spel speelt of een praatje maakt.

Amper 4 jaar nadat ARCHITECTENZAAK de prijsvraag voor de BMV Spaubeek won werd wij het prachtige gebouw overdragen aan de vele gebruiker, bekijk hier de openingsfilm.

Data

opdrachtgever
Gemeente Beek

ontwerp
2018

programma
Wijkgebouw met horeca, onderwijs, gezondheidszorg, verenigingen en vergaderzalen

bvo
3100 m2 hoofdgebouw
500 m2 verenigingsloods

status
prijsvraag eerste prijs
opgeleverd, 2022

 

X

Wilhelminaplein 25
6411 KW Heerlen

Ga naar Google Maps

00 31 (0)45 7 00 97 14
[email protected]
www.architectenzaak.eu

KvK 59690666
ABN AMRO 50.51.14.798.