Selecteer een pagina

Na een architectonisch 2020 staat AAA ook in 2021 weer voor u klaar met een professioneel en enthousiast ontwerpteam!
Hieronder informeren wij u over 4 recente aanbestedingen die wij mochten winnen. In een volgende nieuwsbrief geven wij u graag een update van onze projecten in uitvoering.

Open Club Klimmen (OCK)

foto: Wethouder Ruud Braun (links) en Mark Feron (rechts) op de locatie OCK 

AAA won in november 2020 de aanbesteding voor OCK, een multifunctionele accommodatie midden in de groene hellingen rond Klimmen. Een prachtige aanwinst voor Klimmen en omstreken met een volwaardig Kindcentrum, bibliotheek, sporthal, tennis- en voetbalvereniging en diverse maatschappelijke organisaties zoals o.a. Meander, Puur Jong en fysiotherapie.
Samen met Lodewijk Baljon landschapsarchitecten is een ontwerpvisie ontwikkeld waarbij dit omvangrijke gebouwprogramma zorgvuldig en respectvol in de natuurlijke omgeving wordt ingepast. Tegelijkertijd fungeert OCK als vierde Poort van het Land van Kalk. Gemeente Voerendaal en IBA Parkstad kiezen met deze visie voor het ervaren ontwerpteam rond AAA dat momenteel de BMV Spaubeek bouwt. Lees meer over deze aanbesteding in het artikel van de Limburger of in het tijdschrift Onder ons Voerendaal.

Opdrachtgever
Team
Omvang programma
Planning
Gemeente Voerendaal
AAA, Baljon, Werf & Nass, Lievense, Huygen en Kragten
ca. 2.650 m2 bvo
start bouw juni 2022, ingebruikname Kindcentrum 2023-2024 oplevering totaalplan december 2023

 

 

 

foto: ontwerpteam OCK 

Burgemeester Gijzelslaan Heerlen

foto: locatie

AAA heeft een visie ontworpen voor 24 huurappartementen in de sociale resp. vrije huur, op de locatie van het voormalige politiebureau aan de Burg. Gijzelslaan in Heerlen. De visie is integraal uitgewerkt met aandacht voor klimaatadaptie en de uitgangspunten van de Heerlense School.
De locatie behoort tot de ‘Boosten driehoek’ uit de jaren 60, een ensemble met drie gebouwen van de bekende Maastrichtse architect Theo Boosten: mijnschool, brandweerkazerne en politiebureau. Deze gebouwen vertoonden een grote stedenbouwkundige en architectonische samenhang als een moderne stadsentree van Heerlen.

Opdrachtgever
Team
Omvang programma
Wonen Limburg Accent
AAA
ca. 2.160 m2 bvo

 

 

foto: Boostendriehoek

Appartementengebouw Gulpen centrum

AAA heeft de aanbesteding gewonnen voor de hoekbebouwing langs de Gulp aan de Burggraverweg. Een nieuw drielaags hoekgebouw sluit het oude bouwblok en voorkomt hinderlijke inkijk in achtertuinen. Het bouwvolume reageert respectvol op zijn directe omgeving en creëert zo langs de Gulp een groen en aangenaam woonklimaat én tegelijkertijd een subtiele kop naar het bruggetje richting het dorpscentrum. Voldoende parcelering van het volume zorgt voor een dorpse maat en schaal. Zo ordent het gebouw deze karakteristieke hoek en schakelt in een gebaar de achterliggende woonwijk aan Gulpen centrum.

Opdrachtgever
Team
Omvang programma
Krijtland Wonen
AAA
ca. 1.900m2 bvo

 

 

foto: locatie

 

Uitbreiding zorgcentrum Elvira Amstenrade 

AAA wint de aanbesteding voor de uitbreiding met 99 zorgeenheden van zorgcentrum Elvira te Amstenrade. Een slim schakelbaar basisensemble van 8 zorgkamers met gemeenschappelijke huiskamer vormt de basis van een overzichtelijk gebouw met meerdere interne patio’s. Zo ontwerpen wij een open woongebouw met royaal tuincontact en tegelijkertijd maximale privacy en bescherming.Bijzonder is de prefabricage van de zorgunits waardoor de bouwtijd wordt verkort, dit is belangrijk voor het veilig kunnen door functioneren van het zorgcentrum en de bouwkwaliteit wordt hiermee maximaal gegarandeerd. Enkele flexibele ontwerptools maken het ondanks de prefabricage mogelijk om iedere unit weer uniek te maken, dit is belangrijk voor de herkenbaarheid van deze bewoners.

Opdrachtgever
Team
Omvang programma
Cicero Zorggroep en Byld Vastgoed BV
AAA
ca. 6.690 m2 bvo

 

 

foto: locatie