Selecteer een pagina

MILIEUPARK RONDEEL MAASTRICHT

Werken
Info

Milieupark Het Rondeel in Maastricht is donderdag 13 April feestelijk geopend. De opening werd verricht door de wethouders van de drie betrokken gemeenten; Valkenburg aan de Geul, Meerssen en Maastricht.

In het state of the art milieupark combineren wij inventieve duurzaamheidsmaatregelen met een high tech architectuur in een parkachtige openbare ruimte met een stelsel van groene rotonden i.p.v. lange opstelwegen.

Het milieupark bestaat uit achttien bovengrondse containers, tien ondergrondse, twee weegbruggen en een modern ontvangstgebouw met grote glazen pui, kantine en kleedkamers met douches.

Na het aanmelden van de bezoeker bij het entreegebouw wordt deze naar links (gratis afval) of rechts via de weegbrug (betaald afval) geleid. Na het lossen van het betaalde afval rijdt de bezoeker wederom over een weegbrug, waarna het verschil in gewicht betaald wordt.

In het Limburgs Dagblad van vrijdag 14 april is een artikel gepubliceerd over de opening van het Milieupark. Klik op de Download PDF knop om dit artikel te bekijken.
ARCHITECTENZAAK heeft een heldere en pragmatische visie op duurzaamheid.
Bij dit project komt deze visie terug door een zwaar geïsoleerde buitenschil en dak in een compact en gesloten gebouw. Het gebouw heeft een volledig open glazen gevel op het zuiden met luifel. In de zomer houdt de luifel de warmte buiten, in de winter laat de luifel de laagstaande zon binnen om het gebouw te laten opwarmen.
Data

opdrachtgever
Gemeente Maastricht
Bremen Bouwadviseurs

ontwerp
2014

programma
milieupark met kantoor/entreegebouw

bvo
kantoor/entree gebouw: 125 m2
KCA: 60 m2
terrein: 5.541 m2

status
prijsvraag, eerste prijs
gerealiseerd, april 2017

 

X

Wilhelminaplein 25
6411 KW Heerlen

Ga naar Google Maps

00 31 (0)45 7 00 97 14
[email protected]
www.architectenzaak.eu

KvK 59690666
ABN AMRO 50.51.14.798.